MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Entertainment"

HM pilihan 3.81j pembaca

Kuala Lumpur: Harian Metro (HM) kekal menjadi akhbar pilihan rakyat Malaysia apabila mencatatkan peningkatan bilangan pembaca 365,000 atau 11 peratus kepada 3.81 juta dalam tempoh kajian Julai 2013 hingga Jun 2014 berbanding tempoh sama tahun lalu.

‘Zoom tang tu’

Kuala Lumpur: “Kalau orang muat naik gambar saja, sibuk nak tengok bahagian-bahagian yang tak perlu. Kalau gambar itu kecil pun sanggup ambil (screenshot) supaya boleh zoom dan jadikan isu,” tegas penerbit drama dan pelakon, Ziela Jalil mengenai cemuhan segelintir pihak berhubung dakwaan dia memakai baju kurung jarang dan menampakkan bentuk payu daranya di Instagram, semalam.

Isteri Awie didakwa terlewat serah permohonan

Kuala Lumpur: Penyanyi Awie memohon Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, supaya menolak permohonan isterinya, Rozana Misbun untuk mengetepikan perintah berhubung hak penjagaan sementara (hadanah) secara ex-parte ke atas tiga anak mereka yang diperolehnya.

Isteri Awie syukur dapat jumpa anak semula

Isteri kepada pelakon dan penyanyi rock terkenal Awie, Rozana Misbun melahirkan rasa syukurnya apabila permohonan mengenepikan hak jagaan anak secara sebelah pihak yang diterima suaminya dua bulan lalu diluluskan oleh pihak mahkamah.

 

Kolaborasi Lan A To Z, Nico

TAHUN 1990-an merupakan zaman kegemilangan kumpulan A To Z. Memiliki album yang mencatat jualan memberangsangkan, persembahan pentas yang laris dan populariti yang menggunung, membuatkan kumpulan yang dianggotai oleh Lan, Jeff dan arwah Fendi menjadi satu fenomena di Malaysia pada waktu itu.

Saya tidak kejar kekayaan - Sarimah Ibrahim

GAGAL sekali tidak bermakna gagal untuk selama-lamanya. Kehancuran perkahwinan pertamanya bersama lelaki Inggeris, Amir Andrew Abdullah yang hanya bertahan sekitar dua tahun, dari 2006 hingga 2008 nyata membuka satu lagi episod baharu kepada Sarimah Ibrahim.

Gelombang seni, peribadi Hattan

DALAM tujuh beradik, hanya beliau seorang sahaja yang terjebak ke dalam dunia seni.Semuanya gara-gara anak jiran di belakang rumah lama keluarganya yang kerap memutarkan lagu-lagu daripada kumpulan Bee Gees yang sudah menjadi kegemarannya seawal usia 10 tahun dan seorang apek di hadapan rumahnya yang begitu meminati kumpulan Wild Cherries.

Altimet keliling AS jaja tradisi

NEGARA kita cukup terkenal dengan adat resam dan nilai tradisi yang diamalkan sejak turun-temurun. Begitupun, tidak ramai yang mampu atau cenderung untuk membawa nilai-nilai tersebut bagi dipertontonkan ke persada dunia.

Makin popular, Zul Ariffin jaga batas

SETELAH kejayaannya memegang watak Zill Faezrul Iqbal dalam drama Rindu Awak 200% menjadi fenonema dan kegilaaan peminat industri hiburan tempatan. Kini pelakon bertubuh sasa, Zul Ariffin merasai kesannya apabila sering dihambat kontroversi sama ada melibatkan percintaan dan kisah peribadinya.

Perancangan keluarga Mon Ryanti

MON RYANTI. Orangnya kecil molek, tidak lokek dengan senyuman malah, banyak ramah berbicara ketika bertemu di Studio Utusan baru-baru ini.Diminta beraksi di atas tembok sekali pun, anak kelahiran Johor Bahru itu menurut sahaja.