MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Entertainment"

Angkat martabat gambus

Kuala Lumpur: Gambus kemungkinan hanya tinggal sejarah atau luput ditelan zaman jika tiada usaha berterusan bagi mengangkat kembali martabat muzik tradisional itu dengan memperkenalkan ia kepada generasi muda sekarang ini.

Balu Harun pulang ke kampung

Kuala Lumpur: Balu pelakon dan pelawak popular Allahyarham Harun Salim Bachik, Surianti Mohd Nor, 35, mendakwa dia sekeluarga kini dihimpit masalah kewangan sejak kematian suaminya, Mac lalu dan terpaksa mengambil keputusan pulang ke kampung halamannya di Kulim, Kedah dalam waktu terdekat ini.

Drama Lorong Kecil Ke Syurga terbaik

Kuala Lumpur: Drama Lorong Kecil Ke Syurga arahan Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin membolot lima trofi Anugerah Skrin 2015 (ASK2015) termasuk kategori Drama Terbaik pada majlis yang berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini, malam tadi.

Selamat datang Sivaji The Boss

Kuala Lumpur: Bintang filem Tamil terkemuka Rajinikanth, 65, tiba di ibu negara petang tadi bagi menjalani penggambaran filem terbarunya berjudul Kabali.

‘Dakwaan mengarut, tak masuk akal’

Kuala Lumpur: Pelawak dan pengacara popular, Zizan Razak, 31, menafi dakwaan tidak boleh bekerjasama dengan Kamal Adli dalam filem Abang Long Fadil 2 yang dijangka bakal memulakan penggambaran tidak lama lagi.

Katakan hello

Kuala Lumpur: Pelawak dan pengacara popular Harith Iskander Musa teruja menyambut kelahiran anak ketiganya yang selamat dilahirkan pagi tadi.

Tunggu Ahad ini

Kuala Lumpur: Keputusan sama ada bekas vokalis kumpulan Ukays, Mohd Azmir Mohammad Yusuf, 46, atau Amir akan membuat persembahan pada minggu kedua program Gegar Vaganza, di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) Ahad ini hanya akan diketahui pada hari itu.

‘Kami masih bersahabat’

Kuala Lumpur: Pelakon popular Nora Danish, 33, menafikan dia kembali bercinta dengan Nedim Nazri, 34, selepas berpisah Ogos lalu.

Terbuka selesai masalah

Kuala Lumpur: Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) sentiasa terbuka dalam menyelesaikan masalah setiap ahlinya, asalkan mereka sanggup tampil ke depan.

Pakai bikini kerana ikut situasi

Kuala Lumpur: Pelakon Julia Ziegler, 30, menganggap isu gambar dia berbikini yang menjadi ‘viral’, baru-baru ini adalah perkara biasa dan bukan sesuatu yang baru.