MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Entertainment"

Normen Rein tidak putus asa

Normen Rein seorang pendatang baharu dunia muzik yang tidak pernah kenal erti putus asa. Rein atau nama sebenarnya, Mohammad Nazrin Sinaya Mohammad Ilham, 22, sebelum ini pernah tampil dengan sebuah single berjudul Bagai Mula Dulu ciptaan komposer terkenal, Datuk M. Nasir dan lirik oleh Ad Samad empat tahun lalu.

 

Kumpulan Virus cabar geng MLM 2014

PROGRAM yang mengetengahkan kehebatan pemain komedi terbaik di Malaysia, Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014) terbitan Astro kembali lagi dengan menampilkan barisan pelawak baharu dan lama di atas satu pentas.

Tidak panik selamatkan beg tangan

Pelakon dan pengacara, Dira Abu Zahar, 30, nyaris menjadi mangsa samun apabila cermin hadapan keretanya di bahagian penumpang telah dipecahkan oleh dua orang penyamun ketika berhenti di persimpangan lampu isyarat Ukay Perdana, Hulu Kelang, Selangor pada Jumaat lalu.

 

Lara mewah kasih sayang

SAAT kaki melangkah masuk ke dalam ruang dewan itu, aroma wangi bunga rampai terus menusuk tajam menerobos ke dalam rongga pernafasan. Dalam cahaya kuning dan putih lampu, pandangan mata pula tertancap kepada dekorasi sebuah dewan kecil umpama laman persandingan mini.

Lara mewah kasih sayang

SAAT kaki melangkah masuk ke dalam ruang dewan itu, aroma wangi bunga rampai terus menusuk tajam menerobos ke dalam rongga pernafasan. Dalam cahaya kuning dan putih lampu, pandangan mata pula tertancap kepada dekorasi sebuah dewan kecil umpama laman persandingan mini.

Bakat unik Atthibalan

Kuala Lumpur: Sentiasa bersyukur dengan anugerah tuhan dan tidak bermegah diri. Itu antara prinsip dipegang seorang anak muda kelahiran Setapak, di sini yang menggunakan bakat uniknya sebagai 'beatboxer' untuk menghasilkan dendangan rentak muzik India dengan hanya menggunakan lidah, mulut dan bibirnya.

‘Rezeki anak’

Kuala Lumpur: "Saya bersyukur atas tajaan dan penghargaan yang diberikan kepada saya. Apa pun saya harap janganlah ada pihak mempertikaikannya sebab ia mungkin sudah rezeki saya."

Halim Othman akui mahu kahwin

Kuala Lumpur: “Gerak hati saya kuat mengatakan dia orangnya. Doa-doakanlah hasrat saya ini jadi kenyataan,” kata penyampai radio popular Halim Othman mengesahkan hasrat menamatkan zaman bujangnya dengan wanita pilihan dalam masa terdekat.

Radio iM4U FM mula beroperasi

BERMULA 15 September lalu, stesen radio iM4U FM telah beroperasi di sekitar Lembah Klang menerusi frekuensi 107.9 FM. Melihat kepada nama iM4U yang diguna pakai, timbul persoalan adakah stesen itu bertindak sebagai salah sebuah radio saluran kerajaan memandangkan sebelum ini nama itu pernah digunakan dalam kempen 1Malaysia Untuk Belia (1M4U) yang diasaskan oleh kerajaan.

WHAM kekal relevan

GERAKAN Persatuan Wartawan & Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) kini mengukuhkan nama dalam industri seni dan hiburan tanah air apabila melakukan pelantikan pucuk pimpinan baharu bagi menerajui persatuan itu.