MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "General"

'Jangan lagi ragui kami'

Kuala Lumpur: “Saya harap dengan adanya kursus ini ia memberi pendedahan kepada pekerja mengenai kaedah penyembelihan yang betul.

“Terima kasih kepada semua pihak kerana memberikan sokongan tidak berbelah bagi kepada saya dan keluarga untuk terus memberikan yang terbaik dalam perniagaan. Semoga isu ini selesai dan orang ramai tidak lagi ragu-ragu dengan bekalan ayam dikeluarkan dari kilang kami,” kata pengurus kilang memproses ayam, Abdul Rahim Ariff Ali.

DRB-HICOM rai 500 kakitangan MPB

Kuala Lumpur: Kira-kira 500 kakitangan Media Prima Berhad (MPB) diraikan dalam majlis berbuka puasa anjuran Kumpulan DRB-HICOM di Balai Berita Bangsar, di sini, semalam.

Majlis itu tanda penghargaan dan ucapan terima kasih Kumpulan DRB-Hicom kepada MPB yang sentiasa memberi sokongan selain mengeratkan hubungan silaturahim antara kedua-dua belah pihak yang sudah sedia terjalin.

Belum muktamad

Kuala Lumpur: Permohonan pihak pemaju untuk menukar zon kegunaan tanah di tapak rumah panjang Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bersebelahan Taman Rimba Kiara, Taman Tun Dr Ismail (TTDI), masih lagi dalam pertimbangan.

Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Seri Mhd Amin Nordin Abd Aziz dalam kenyataannya berkata, permohonan cadangan pembangunan di PT 9244 Jalan Tun Mohd Fuad itu masih di peringkat pertimbangan dan keputusan muktamad belum dilakukan.

Mohon kerusi roda khas

Seorang kanak-kanak penghidap microcephaly cebral palsy atau pengecutan otak memerlukan bantuan kerusi roda khas untuk memudahkan pergerakannya yang tidak mampu berjalan dan dikategorikan sebagai orang kurang upaya (OKU) terlantar.

LZS lancar kempen taksir dan tunai

Lembaga Zakat Selangor (LZS) mengadakan Kempen Taksir dan Tunai Zakat Niaga atau Saham bermula 15 Mei lalu hingga 15 Julai dalam usaha meningkatkan jumlah pembayar zakat kalangan peniaga.

Suami isteri ditahan sorok 48 ketulan ganja

Sebanyak 48 ketulan mampat dadah disyaki ganja bernilai kira-kira RM140,000 yang disembunyikan dalam but kereta terbongkar.

'Tiada rakyat Malaysia diculik'

Kuala Lumpur: Polis mengesahkan tiada rakyat Malaysia diculik di perairan Sitangkai Tawi-Tawi, Filipina, seperti didakwa media negara itu sebelum ini.

Sayap kanan Abu Sayyaf

Kuala Lumpur: Jundul Tawhid dan al-Habsy Misaya. Itulah dua daripada 14 kumpulan kecil yang dikenal pasti aktif melakukan penculikan bagi mendapatkan tebusan di kawasan perairan Sabah.

Dua pakar syabu Iran dicekup

Kuala Lumpur: Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman tahan dua ahli kimia warga Iran dipercayai menghasilkan dadah syabu yang diseludup ke negara barat di kebun buah-buahan di Behrang, Perak, semalam.

Viral minta derma darah perlu dihenti

Kuala Lumpur: Tindakan pihak yang menghebahkan mesej meminta orang ramai menderma darah melalui media sosial perlu dihentikan kerana mengelirukan masyarakat berikutan Pusat Darah Negara (PDN) tidak menghadapi masalah itu buat masa ini.