MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "General"

Padah sarung cincin di ‘anu’

Kuala Lumpur: Tindakan seorang pemuda berusia 20-an menyarungkan cincin di kemaluannya mengundang padah apabila terpaksa menanggung sakit selama beberapa jam selepas cincin yang disarung gagal dikeluarkan.

Pengumpul koleksi superhero beramal

Kuala Lumpur: Sambutan menggalakkan diterima penganjur Collectors Toy Fair Kuala Lumpur 2 (CTFKL2) yang mengadakan pameran sambil beramal dari jam 10 pagi hingga 6 petang di Kompleks Sukan Datuk Keramat, di sini, semalam.

‘Henti guna nama saya’

Kuala Lumpur: “Saya harap pihak berkenaan supaya berhenti menggunakan nama saya dan keratan akhbar untuk melariskan produk mereka atau berdepan tindakan disaman. Sudah banyak saya menerima aduan pelanggan yang tertipu malah sudah membuat laporan polis.”

Luluh hati abang...

Kuala Lumpur: Luluh hati seorang abang apabila melihat mayat adiknya terbaring kaku di atas jalan selepas kenderaan yang dinaiki bersama isteri dan bayi mereka terbabit dalam kemalangan, awal pagi, semalam.

Lumrah saban tahun

Kuala Lumpur: Sikap suka bertangguh serta kurang peka orang ramai terhadap tempoh pengisian borang BE (borang nyata individu pemastautin tidak menjalankan perniagaan) Tahun Taksiran 2014 menerusi kaedah e-filing yang dilanjutkan sehingga 15 Mei ini mengakibatkan sistem atas talian menjadi perlahan dan tergendala sejak kelmarin.

Limpahan rahmat GTP, ETP

Kuala Lumpur: Laporan Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP) 2014 dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kelmarin amat dinantikan kerana ia bukan saja membabitkan hal berkaitan pembangunan negara, malah rakyat yang turut memperoleh limpahannya.

‘Kami kecewa...’

Kuala Lumpur: “Sebagai pengguna harian Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS), kami kecewa dengan tindakan pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) memansuhkan penggunaan KTMB i-Card Tiger yang memberi diskaun tambang sehingga 25 peratus tanpa sebarang notis.”

Manfaat rakyat luar bandar

Kuala Lumpur: Bidang Keberhasilan Utama Negara Pembangunan Luar Bandar (NKRA RD) dilaksanakan berjaya meneruskan kesinambungan usaha ke arah insfrastruktur dan asas ekonomi yang lebih baik untuk masyarakat luar bandar.

Bina daya tahan rakyat

Kuala Lumpur: Bagi terus membina daya tahan rakyat daripada aspek ekonomi, kerajaan melaksanakan tiga inisiatif utama iaitu Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) untuk kumpulan bersasar, Program Bantuan Kembali ke Sekolah dan Program Baucar Buku 1Malaysia.

URB berkesan cegah jenayah

Kuala Lumpur: Usaha untuk membanteras kejadian pecah rumah antara fokus utama yang diletakkan di bawah Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) Mengurangkan Jenayah dan pelbagai inisiatif sudah diambil termasuk penubuhan Unit Rondaan Bermotosikal (URB).