MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "General"

Dua pasu pokok ganja dirampas

Kuala Lumpur: Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Kuala Lumpur merampas dua pasu ditanam lapan pokok ganja dalam serbuan di sebuah kondominium di Bandar Permaisuri, Cheras jam 6.40 petang semalam.

Dua pasu pokok ganja dirampas

Kuala Lumpur: Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Kuala Lumpur merampas dua pasu ditanam lapan pokok ganja dalam serbuan di sebuah kondominium di Bandar Permaisuri, Cheras jam 6.40 petang semalam.

Samsung S7 masuk Malaysia

KUALA LUMPUR: Telefon pintar yang begitu dinanti-nantikan, Samsung Galaxy S7, akan berada dalam pasaran, hari ini bagi memenuhi permintaan mereka yang gemar mengikuti trend terkini telefon mudah alih.

Terbuka terima cadangan isu pekerja asing

Kuala Lumpur: Kerajaan menyedari keperluan untuk menggaji pekerja asing terutama bagi memenuhi kekurangan tenaga kerja untuk sektor tertentu.

Tak patut bincang di luar mahkamah

Kuala Lumpur: Kes kematian N Dharmenran ketika dalam tahanan polis tiga tahun lalu tidak sepatutnya dibincangkan di luar mahkamah kerana prosiding masih berlangsung.

Pemandu lori didakwa bunuh isteri, anak

Seorang pemandu lori ber­de­pan hukuman di tali gantung setelah dihadapkan ke Mahkamah Majistret Selayang dekat sini hari ini atas tuduhan membunuh isteri dan anak perem­puannya yang berusia tujuh bulan di rumah mereka pada tahun baharu Vaisakhi, dua minggu lalu.

Hati-hati dengan Nasi Kandar Line Clear palsu

Hanya dua sahaja Restoran Nasi Kandar Line Clear yang tulen iaitu di Jalan Penang, George Town dan Kampung Baru, Kuala Lumpur.

 

PTPTN loan holders finding it hard to secure car loans

Fresh graduates who are bad paymasters towards their National Higher Education Fund Corporation (PTPTN) loans are finding it difficult to obtain financing from banks. This includes securing loans to buy cars, property or even to obtain credits cards.

 

PTPTN jangka jumlah bayaran balik pinjaman meningkat

Jumlah kutipan bayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) tahun ini dijangka meningkat kepada RM2 bilion, kata Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh.

'Stingray', 'Viper' jaga perairan negara

Kuala Lumpur: Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menerima 20 bot pemintas jenis 'Viper' dan 'Stingray' yang ditempatkan di perairan Pantai Timur Sabah.