MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "General"

Raja gula 2 negara

Kuala Lumpur: MSM Malaysia Holdings Berhad (MSM) menyasarkan untuk menguasai pasaran gula pertengahan bagi Singapura dan kekal menjadi peneraju di Malaysia melalui pembukaan kilang penapisan gula terbaru di Tanjung Langsat, Johor yang dijangka beroperasi menjelang pertengahan 2017.

SMT kukuh pasaran di sini

Kuala Lumpur: Sandvik Materials Technology (SMT), pencipta dan pengeluar keluli, aloi khas, titanium dan bahan berprestasi tinggi memperkenalkan sistem tiub Sandvik SAF 3207 yang berkeupayaan beroperasi di bawah paras 3,000 meter laut sebagai langkah pengukuhan strategi pasarannya di negara ini.

Jam tangan MALAYA

Kuala Lumpur: MALAYA Co, syarikat yang berpangkalan di London melancarkan siri jam tangan keluaran syarikat yang pertama di Malaysia dengan konsep ketenteraan dan minimalism.

PNS biayai lebih ramai francaisor

Kuala Lumpur: Perbadanan Nasional Berhad (PNS) mencatatkan peningkatan kelulusan pinjaman sebanyak 169 peratus kepada RM21.5 juta bagi tempoh suku pertama bermula Januari hingga April tahun ini berbanding RM8 juta yang diluluskan pada suku sama tahun lalu.

Mat rempit tetak payudara

Kuala Lumpur: Sekumpulan ‘mat rempit’ bertindak ganas apabila menetak tangan dan payudara seorang eksekutif jualan selepas mengejar kenderaan mangsa.

Enam perompak dikepung

Kuala Lumpur: Polis kini sedang mengepung sekurang-kurangnya enam perompak dipercayai bersenjata yang melarikan diri di Taman Rekreasi Lembah Kiara di Taman Tun Dr Ismail di sini, sejak 5 pagi tadi.

KPDNKK gempur peniaga tamak

KUALA LUMPUR – Ribuan premis perniagaan di seluruh negara diperiksa oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menerusi Operasi Pemansuhan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) semalam.

Ranking universiti awam meningkat

KUALA LUMPUR – Ibu bapa tidak perlu merasa gusar atau kurang yakin untuk menghantar anak-anak mereka melanjutkan pengajian ke universiti awam tempatan kerana pusat pendidikan tinggi di negara ini mempunyai prestasi membanggakan dan memilik tenaga pensyarah berkaliber.

PM lancar BRT pertama Malaysia

Kuala Lumpur: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini melancarkan Sistem Bas Rapid Transit (BRT) pertama di Malaysia iaitu Bas Rapid Transit-Laluan Sunway atau BRT-Laluan Sunway.

2 maut, 2 parah dalam kemalangan libatkan 4 kenderaan

Seorang wanita warga emas berusia 60 tahun antara dua mangsa yang maut dalam satu kemalangan melibatkan empat kenderaan di Jalan Genting Klang awal pagi ini.