MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "General"

Bekas pengarah Tekun didakwa lulus pinjaman kepada syarikat keluarga

Bekas pengarah urusan dan ketua pegawai eksekutif Tekun Nasional, Datuk Abdul Rahim Hassan hari ini berhadapan 2 pertuduhan menggunakan jawatannya mendapatkan rasuah dengan meluluskan permohonan pinjaman program perintis kepada syarikat yang pemilik dan rakan kongsinya ada hubungan kekeluargaan dengan beliau.

 

Remaja tikam bapa direman

Kuala Lumpur: Remaja perempuan yang tergamak menikam bapa kandung selepas ditegur supaya berhenti menjalinkan hubungan sejenis direman bagi membantu siasatan selama empat hari bermula semalam.

75 tuduhan, 101 mangsa, RM4j rugi

Kuala Lumpur: Seorang bekas penaung badan bukan kerajaan (NGO) didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas 75 tuduhan memperdaya 101 mangsa berhubung skim pelaburan pelancongan dan kayu gaharu membabitkan kerugian hampir RM4 juta, tiga tahun lalu.

Guna imaginasi dapatkan pendapatan tiada had

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini mendedahkan rahsia untuk membuat keuntungan yang besar berbanding dengan pendapatan sama pada setiap bulan.

 

SPRM buat laporan polis

Kuala Lumpur: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuat laporan polis berhubung penyebaran maklumat palsu kononnya badan itu menawarkan ganjaran atau pampasan menggunakan wang RM2.6 bilion, iaitu kes yang sedang disiasat SPRM.

Hamidah hilang jawatan, ahli UMNO

Kuala Lumpur: Ketua Wanita UMNO Bahagian Gopeng, Datuk Hamidah Osman dipecat daripada jawatan dan keahliannya berkuat kuasa serta-merta.

Lenovo perkenal 18 produk baru

Kuala Lumpur: Lenovo Malaysia memperkenalkan 18 produk baru daripada kategori MyLENOVOMusic, MyLenovoMovie dan MyLENOVOGaming termasuk PC, laptop, tablet, telefon dan aksesori ke pasaran negara ini.

Amaran peringkat kuning di Pantai Timur

Kuala Lumpur: Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) hari ini mengeluarkan amaran peringkat kuning bagi negeri di Pantai Timur berikutan jangkaan hujan sederhana lebat bermula Khamis sehingga Sabtu.

Projek naik taraf Parlimen 30% siap

Kuala Lumpur: Keseluruhan projek naik taraf bangunan Parlimen termasuk kerja tapak untuk pembinaan bangunan baru enam tingkat kini siap 30 peratus.

‘Scissors Salad’ dalam majlis makan malam Parlimen

Ketika pengguna media sosial mempermainkan gambar yang menunjukkan kesilapan penggunaan bahasa Inggeris dalam menu majlis makan malam kakitangan Parlimen, Timbalan Speaker Dewan Rakyat Datuk Ronald Kiandee kesal ia berlaku dalam institusi sepenting Parlimen.