MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Parlimen lulus RUU tahan tanpa bicara

Rang Undang-Undang Pencegahan Keganasan diluluskan di Dewan Rakyat pada malam ini walau mendapat tentangan keras MP pembangkang.

 

Anak syarikat 1MDB dituntut bayar RM4 bilion

Rafizi Ramli menuntut agar perdana menteri mengarahkan anak syarikat 1Malaysia Development Bhd (1MDB) memulangkan semula dana sebanyak RM4 bilion yang didakwa dipinjam dari kerajaan.

 

DAP tidak perlu ugut

DAP tidak perlu mengugut Pas dengan ancaman pakatan pembangkang akan berpecah jika parti itu mahu meneruskan usaha pelaksanaan hukum hudud.

Haron Din Mursyidul Am Pas baharu

KUALA LUMPUR – Majlis Syura Pas pada Ahad lepas sebulat suara melantik Datuk Dr. Haron Din sebagai Mursyidul Am parti yang baharu bagi menggantikan Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

GST sukar ditarik balik jika sudah dilaksana

Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli berkata, cukai barang dan perkhidmatan (GST) sukar ditarik balik sekiranya sudah dilaksanakan kerana melibatkan kos yang tinggi.

 

Parlimen mula bersidang tanpa Ketua Pembangkang

Perasmian mesyuarat pertama penggal ketiga Parlimen Ke-13 di Dewan Rakyat hari ini berjalan lancar walaupun tanpa kelibat Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

BN tidak bertanding PRK DUN Chempaka

Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan Barisan Nasional (BN) tidak akan meletakkan calon untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka pada 22 Mac ini.

Kepemimpinan 
ulama Pas disabotaj

Pas kini berdepan krisis perpecahan dalaman yang makin kronik apabila Dewan Ulama parti itu mengakui wujud cubaan untuk mensabotaj, merungkai dan mempertikaikan kepemimpinan ulama yang selama ini menjadi teras kekuatan parti tersebut.

Najib temui pemimpin MIC, setuju pemilihan semula

Para pemimpin MIC hari ini bersetuju pemilihan semula parti itu diadakan sebagai jalan penyelesaian krisis MIC.

TIBAI gesa rampas pasport Anwar

Pihak berkuasa digesa merampas pasport antarabangsa milik Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mengelak kemungkinan pemimpin pembangkang itu melarikan diri ke luar negara sebelum keputusan rayuan akhir kes liwat membabitkan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan dibacakan pada 10 Februari ini.