MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Orang ramai tidak dedah rahsia jika kerajaan telus

Rakyat tidak akan bertindak mendedahkan rahsia pentadbiran negara jika kerajaan sedia ada mengamalkan ketelusan, kata pemimpin Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamed Hanipa Maidin.

Tindakan keras AG pada pemberi maklumat untuk lindungi BN - Pua

Cadangan Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali untuk menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup kepada pemberi maklumat bertujuan untuk menutup kes melibatkan BN, kata Ahli Parlimen DAP.

 

Lebih banyak imej Najib bermuka badut muncul di talian

Para artis grafik bangkit ekoran amaran polis yang dikeluarkan kepada artis Fahmi Reza, dengan menyiarkan versi mereka sendiri lakaran gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dengan muka 'badut'.

 

Peguam negara main peranan hakim dan pendakwa bersihkan Najib

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menuduh Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali memainkan peranan sebagai hakim dan pendakwa untuk membersihkan Datuk Seri Najib Razak daripada kesalahan derma RM2.6 bilion dalam akaun peribadinya.

 

Guan Eng Elak “Penang Tunnel” Dibincang Di Mahkamah

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng membuat tawaran sebanyak dua kali kepada Ketua Penerangan PAS, Nasrudin Hassan Tantawi supaya kes saman fitnah membabitkan isu “Penang Tunnel” tidak diteruskan di Mahkamah Tinggi Georgetown.

Umno tak kebal - Syed Ali

Pemimpin Umno Wilayah Persekutuan Datuk Seri Syed Ali Abbas Alhabshee mengingatkan pemimpin parti itu di setiap peringkat tidak “tidur lena” kerana menggagap Umno sentiasa kebal.

 

Ikrar menteri pertahan SPRM bercanggah tindakan sebelumnya

Kenyataan Datuk Paul Low hendak mempertahankan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) daripada sebarang ganggungan demi memelihara kredibiliti dan kelancaran operasi badan itu seolah-olah bercanggah dengan tindakan beliau sendiri sebelum ini, menurut Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat Kebangsaan (NOW) hari ini. 

 

Beza RM2 bilion harga Bandar Malaysia

1Malaysia Development Berhad (1MDB) perlu mendedahkan perjanjian jual beli di antara pelabur negara itu dan usahasama China-Malaysia untuk kepentingan 60% di Bandar Malaysia, kata DAP, selepas usahasama itu semalam mendedahkan ia membayar kurang RM2.13 bilion daripada harga yang didakwa penjual kepada 1MDB.

 

Samy Vellu minta puak bertelagah MIC bertenang

Ketika perbalahan dalaman MIC berterusan, bekas presiden parti itu Datuk Seri S Samy Vellu meminta pemimpin parti yang bercakaran itu supaya bertenang.

 

Dr Mahathir tuntut bukti cukai pendapatan Najib

Tun Dr Mahathir Mohamad menuntut bukti berkaitan cukai pendapatan semasa wang RM2.6 bilion dimasukkan ke dalam akaun peribadi perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.