MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

BN tidak bertanding PRK DUN Chempaka

Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan Barisan Nasional (BN) tidak akan meletakkan calon untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka pada 22 Mac ini.

Kepemimpinan 
ulama Pas disabotaj

Pas kini berdepan krisis perpecahan dalaman yang makin kronik apabila Dewan Ulama parti itu mengakui wujud cubaan untuk mensabotaj, merungkai dan mempertikaikan kepemimpinan ulama yang selama ini menjadi teras kekuatan parti tersebut.

Najib temui pemimpin MIC, setuju pemilihan semula

Para pemimpin MIC hari ini bersetuju pemilihan semula parti itu diadakan sebagai jalan penyelesaian krisis MIC.

TIBAI gesa rampas pasport Anwar

Pihak berkuasa digesa merampas pasport antarabangsa milik Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mengelak kemungkinan pemimpin pembangkang itu melarikan diri ke luar negara sebelum keputusan rayuan akhir kes liwat membabitkan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan dibacakan pada 10 Februari ini.

Guan Eng mulut celupar

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali melepaskan ge­ram hari ini dengan mencabar Lim Guan Eng bersemuka berikutan dakwaan Ketua Menteri Pulau Pinang itu bahawa beliau tidak jujur berhubung pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).

Krisis MIC memuncak

Krisis MIC kini seolah-olah tiada penghujungnya.

Perkasa, Tun Mahathir 'Berpisah'

Selepas mempertahankan ancaman bakar Bible oleh Perkasa tahun lepas dan menghadiri hampir semua acara dianjurkannya, Tun Dr Mahathir Mohamad dan kumpulan hak Melayu itu membawa haluan masing-masing, kata sumber dalam pertubuhan itu, mengatakan bekas perdana menteri itu tidak senang dengan haluan diambil kumpulan itu.

 

Dakwaan bersandar maklumat Rafizi

Kuala Lumpur: Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar mengakui dia tidak menghubungi pihak bank bagi mengesahkan sama ada Pengerusi National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp), Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail menggunakan dana perbadanan itu sebagai jaminan untuk membeli hartanah di KL Eco City.

Tahaluf siyasi pakatan pembangkang terbatal

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasruddin Hassan menegaskan penolakan hukum hudud oleh DAP akan menyebabkan tahaluf siyasi dalam pakatan pembangkang terbatal kerana jika Pas mengabaikan dasar itu, hukumnya adalah haram.

Bekas bos SPR minta PM henti 'tipu' rakyat

Bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman menyeru agar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak agar berhenti “menipu” rakyat dan menjelaskan perkara yang sebenar berkaitan isu-isu berbangkit dalam negara ini.