MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Hapuskan cukai 3% terhadap peniaga R&R PLUS

Kerajaan diminta menghapuskan cukai 3 peratus yang dikenakan ke atas peniaga di setiap kawasan Rehat dan Rawat (R&R) PLUS di seluruh negara memandangkan kadar itu agak tinggi bagi peniaga kecil.

 

Adakah Pemuda Umno Wilayah Persekutuan benci Al-Quran, soal Asri

Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menyeru Ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan Mohd Razlan Muhammad Rafii supaya tidak membenci Al-Quran kerana mengecam kenyataan "anjing menjelirkan lidah" semalam.

 

Parlimen Belia kurang sambutan dalam kalangan bukan Melayu

Sebanyak 433 calon akan merebut 120 kerusi dalam Parlimen Belia mulai 22 Oktober hingga 31 Oktober ini.

 

Ku Li: Kaji semula OSA, Akta Prosedur Kewangan

Bekas menteri kewangan Tengku Razaleigh Hamzah mencadangkan agar Akta Rahsia Rasmi (OSA) dikaji semula bagi menangani masalah rasuah di negara ini.

 

Pakatan perkenal 2 cukai alternatif ganti GST

Pakatan Rakyat hari ini melancarkan belanjawan alternatif mereka sehari sebelum pembentangan Bajet 2015 dengan memperkenalkan dua cukai menggantikan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

 

Malaysia gagal sebagai negara berbilang kaum, kata bekas ketua polis

Tan Sri Zaman Khan melihat Malaysia gagal sebagai negara berbilang kaum walaupun selepas 57 tahun Merdeka dan 51 penubuhan Malaysia.

 

Najib: GST bantu jamin masa depan Malaysia

KUALA LUMPUR -  Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) tidak lagi sesuai untuk ekonomi yang berkembang pesat dan progresif dari segi ekonomi seperti Malaysia dan adalah penting bagi negara mengembangkan dan mempelbagaikan asas cukainya, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Malaysia akan muflis seperti Argentina - Tun Mahathir

Tun Dr. Mahathir secara sinis berkata, 1Malaysia Development (1MDB) berlagak seperti Dana Kekayaan Negara, berbelanja seolah-olah daripada lebihan kewangan negara namun sebaliknya ia berhutang berbilion ringgit.

 

DAP, PKR 'serang' Presiden Pas secara terbuka

KUALA LUMPUR 7 Sept. - DAP serta Parti Keadilan Rakyat (PKR) bertindak 'menyerang' Datuk Seri Abdul Hadi Awang secara terbuka berikutan pendirian tegas Presiden Pas itu yang menolak Datin Seri Wan Azizah

Kerajaan dengar pelbagai pandangan

KUALA LUMPUR 7 Sept. - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kerajaan mendengar pandangan pelbagai pihak yang mahu Akta Hasutan 1948 dikekalkan dan yakin keputusan terbaik akan dibuat apabila tiba masanya kelak.