MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Saya tak tahu Korea Utara di bawah sekatan PBB, kata veteran Umno

Setiausaha Agung Kelab Veteran Umno, Datuk Mustapha Ya’akub mengakui penglibatan beliau dalam menubuhkan syarikat International Global System (M) Sdn Bhd (IGS) yang dikaitkan dengan Glocom, sebuah syarikat komunikasi menjual peralatan radio tempur dari Korea Utara.

 

'Najib perlu letak jawatan jika bukan penjawat awam'

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak perlu meletak jawatan sekiranya beliau bukan penjawat awam, kata Timbalan Ketua Pemuda Parti Amanah Negara (AMANAH), Faiz Fadzil.

 

Labur untuk rakyat, bukan pejabat baharu - PPBM

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mempersoalkan rancangan Umno membina ibu pejabat baharu semasa rakyat bergelut dengan kos sara hidup yang meningkat.

 

Laporan Audit : Kontrak Felda bernilai RM148juta dimeterai tanpa kebenaran

Jabatan Audit Negara hari ini mendedahkan kontrak perolehan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) bernilai RM148.42 juta telah ditandatangani tanpa kebenaran yang sah.

 

Tabiat suka meminjam Najib akan jadikan Malaysia mengemis

Tabiat kerajaan yang kerap mendapatkan pinjaman besar bagi membiayai projek negara dan ditambah pula dengan kejatuhan nilai ringgit yang berterusan, akan membankrapkan negara, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

PKR mahu senarai projek dikendali ‘DBKL Official 1’

Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menggesa Menteri Wilayah Persekutuan mendedahkan semua projek dikendalikan seorang pegawai kanan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang didakwa merasuah.

 

Tengku Nan : Jika isytihar harta keluarga saya mungkin diculik

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor bimbang keluarganya mungkin menjadi sasaran penjenayah jika beliau mengisytiharkan harta kepada rakyat.

 

Gesaan pesara kerajaan lawan isu 1MDB disambut dingin

Gesaan supaya tokoh penjawat awam yang bersara untuk bersuara dalam isu 1MDB gagal mendapat sambutan hangat kumpulan itu setakat ini.

 

Ku Nan puji pegawai DBKL terlibat rasuah

Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang ditahan atas kesalahan rasuah adalah “pegawai yang baik”, menerima dua kenaikan pangkat dalam satu tahun, lapor New Straits Times.

 

Kerajaan kaji cukai ke atas penyedia platform Uber, Grabcar

Kementerian Kewangan tidak bercadang mengenakan cukai ke atas pemandu Uber dan Grabcar, sebaliknya mengkaji sistem pencukaian ke atas platform perkhidmatan tersebut.