MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Tahaluf siyasi pakatan pembangkang terbatal

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasruddin Hassan menegaskan penolakan hukum hudud oleh DAP akan menyebabkan tahaluf siyasi dalam pakatan pembangkang terbatal kerana jika Pas mengabaikan dasar itu, hukumnya adalah haram.

Bekas bos SPR minta PM henti 'tipu' rakyat

Bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman menyeru agar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak agar berhenti “menipu” rakyat dan menjelaskan perkara yang sebenar berkaitan isu-isu berbangkit dalam negara ini.

 

Kos tinggal di apartmen lebih tinggi dengan GST

Satu kumpulan pelabur hartanah memberi amaran bahawa kos untuk tinggal di apartmen akan meningkat apabila cukai barangan dan perkhidmatan dilaksanakan tahun depan.

 

ADB : Perjanjian serantau lebih menguntungkan Malaysia dari TPP

Malaysia lebih untung sekiranya mengadakan perkongsian perdagangan dengan rakan Asean dan jiran serantau yang menjamin kepentingannya, daripada menyertai perjanjian kontroversi Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) yang diketuai Amerika Syarikat, menurut seorang pakar perdagangan serantau.

 

Pertahankan Akta Hasutan

Ketiga-tiga sayap pergerakan UMNO hari ini sebulat suara mahu Akta Hasutan dipertahankan dan jika perlu ditambah baik, roh, semangat serta kuasa akta tersebut mesti dikekalkan untuk dijadikan perisai bagi masyarakat berlindung.

Tukar hutang jadi ekuiti taktik sorok kelemahan kerajaan

Rafizi Ramli mengecam tindakan Perdana Menteri yang didakwanya menyembunyikan hutang negara melalui cara menukarnya kepada ekuiti.

 

Buku dikenakan GST akan bebankan pelajar

Pengecualian cukai barangan dan perhidmatan (GST) yang terhad ke atas beberapa buah buku sahaja jelas mengelirukan orang ramai dan akan menjejaskan golongan pelajar sekiranya ia dilaksanakan kelak.

 

1MDB terus rugi, tidak mustahil akan muflis

1Malaysia Development Berhad (1MDB) terus mencatatkan kerugian dan tidak mustahil entiti itu bakal berdepan dengan situasi muflis.

 

Hanya empat wakil bukan bumiputera menang kerusi Parlimen Belia

Sidang Parlimen Belia akan bersidang di Dewan Rakyat pada Januari tahun depan untuk membawa suara hati orang muda.

 

Dr Mahathir juga kurang yakin Anwar meliwat, kata bekas rakan kolej

Bekas rakan kolej Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendedahkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kurang yakin dakwaan mengatakan bekas anak didiknya itu berkelakuan songsang.