MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Najib berdepan siasatan rasuah - New York Times

Badan kehakiman Amerika Syarikat (AS) kini menyiasat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke atas pembelian hartanah di sana oleh anak tirinya Riza Aziz dan ahli perniagaan Low Taek Jho, lapor The New York Times (NYT) hari ini.

 

FBI mula siasat 1MDB

Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat telah memulakan siasatan terhadap dakwaan pengubahan haram dalam 1Malaysia Development Berhad (1MDB), menurut Wall Street Journal, memetik sumber yang tidak dikenali.

 

Pemimpin berkuasa akan jadikan Malaysia negara melarat - Rafidah

Malaysia akan berakhir menjadi negara tanpa pentadbiran yang baik dengan rasuah berleluasa jika pihak berkuasa tidak ambil peduli isu sebenar disuarakan rakyat, kata Tan Sri Rafidah Aziz.

 

Tokoh UMNO berkomplot jatuhkan kerajaan

Kuala Lumpur: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendakwa wujud komplot yang didalangi tokoh UMNO untuk menjatuhkan kerajaan.

SPRM akan panggil Najib berhubung derma RM2.6 bilion

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan memanggil Datuk Seri Najib Razak bagi mendapatkan penjelasan berhubung sumbangan RM2.6 bilion yang dimasukkan ke akaun peribadi perdana menteri itu, kata agensi itu hari ini.

 

Lampu potret Dr Mahathir di HQ Umno 'padam' tarik perhatian

Potret tujuh orang presiden Umno menarik perhatian pengunjung di Pusat Dagangan Dunia Putra malam ini apabila potret seorang daripadanya gelap dan tidak kelihatan.

 

Laporan Audit: Projek laluan pejalan kaki DBKL tidak capai matlamat

Pelaksanaan projek "Pedestrian Network" yang menyediakan laluan bagi pejalan kaki di Lembah Klang oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) didapati tidak mencapai matlamat kerana terdedah kepada penyalahgunaan oleh penunggang motosikal.

 

1MDB disiasat di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan

Laporan polis yang dibuat oleh Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) telah diklasifikasikan dibawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan (kesalahan pecah amanah jenayah oleh ejen).

 

1MDB disiasat di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan

Laporan polis yang dibuat oleh Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) telah diklasifikasikan dibawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan (kesalahan pecah amanah jenayah oleh ejen).

 

Saiful tarik balik saman fitnah terhadap Anwar

Dalam perkembangan mengejutkan, Mohd Saiful Bukhari Azlan hari ini menarik balik saman fitnah RM50 juta beliau terhadap bekas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang kini menjalani hukuman penjara atas sabitan meliwatnya.