MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Saiful tarik balik saman fitnah terhadap Anwar

Dalam perkembangan mengejutkan, Mohd Saiful Bukhari Azlan hari ini menarik balik saman fitnah RM50 juta beliau terhadap bekas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang kini menjalani hukuman penjara atas sabitan meliwatnya.

 

Saham FGV merosot 54%, PAS hantar memorandum aduan ke Bursa KL

Spekulasi Felda Global Venture (FGV) bakal digugurkan daripada Indeks Komposit Kuala Lumpur (IKKL) ekoran prestasi sahamnya yang semakin jatuh merudum membimbangkan peneroka, kata Dr Rosli Yaakop.

 

PM boleh kena prosiding hina Parlimen

Jawapan bercanggah perdana menteri berhubung simpanan 1MDB di bank Singapura boleh mendedahkan beliau kepada prosiding menghina Parlimen, kata wakil rakyat veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah.

 

Jual atau tidak, perjanjian Tabung Haji masih 'bailout'

Penjelasan Tabung Haji (TH) semalam bahawa badan itu memutuskan untuk menjual tanah yang dibeli secara kontroversi daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) tidak memadamkan hakikat perjanjian itu dianggap langkah penyelamatan (bailout).

 

Parlimen lulus RUU tahan tanpa bicara

Rang Undang-Undang Pencegahan Keganasan diluluskan di Dewan Rakyat pada malam ini walau mendapat tentangan keras MP pembangkang.

 

Anak syarikat 1MDB dituntut bayar RM4 bilion

Rafizi Ramli menuntut agar perdana menteri mengarahkan anak syarikat 1Malaysia Development Bhd (1MDB) memulangkan semula dana sebanyak RM4 bilion yang didakwa dipinjam dari kerajaan.

 

DAP tidak perlu ugut

DAP tidak perlu mengugut Pas dengan ancaman pakatan pembangkang akan berpecah jika parti itu mahu meneruskan usaha pelaksanaan hukum hudud.

Haron Din Mursyidul Am Pas baharu

KUALA LUMPUR – Majlis Syura Pas pada Ahad lepas sebulat suara melantik Datuk Dr. Haron Din sebagai Mursyidul Am parti yang baharu bagi menggantikan Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

GST sukar ditarik balik jika sudah dilaksana

Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli berkata, cukai barang dan perkhidmatan (GST) sukar ditarik balik sekiranya sudah dilaksanakan kerana melibatkan kos yang tinggi.

 

Parlimen mula bersidang tanpa Ketua Pembangkang

Perasmian mesyuarat pertama penggal ketiga Parlimen Ke-13 di Dewan Rakyat hari ini berjalan lancar walaupun tanpa kelibat Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim.