MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Pertahankan Akta Hasutan

Ketiga-tiga sayap pergerakan UMNO hari ini sebulat suara mahu Akta Hasutan dipertahankan dan jika perlu ditambah baik, roh, semangat serta kuasa akta tersebut mesti dikekalkan untuk dijadikan perisai bagi masyarakat berlindung.

Tukar hutang jadi ekuiti taktik sorok kelemahan kerajaan

Rafizi Ramli mengecam tindakan Perdana Menteri yang didakwanya menyembunyikan hutang negara melalui cara menukarnya kepada ekuiti.

 

Buku dikenakan GST akan bebankan pelajar

Pengecualian cukai barangan dan perhidmatan (GST) yang terhad ke atas beberapa buah buku sahaja jelas mengelirukan orang ramai dan akan menjejaskan golongan pelajar sekiranya ia dilaksanakan kelak.

 

1MDB terus rugi, tidak mustahil akan muflis

1Malaysia Development Berhad (1MDB) terus mencatatkan kerugian dan tidak mustahil entiti itu bakal berdepan dengan situasi muflis.

 

Hanya empat wakil bukan bumiputera menang kerusi Parlimen Belia

Sidang Parlimen Belia akan bersidang di Dewan Rakyat pada Januari tahun depan untuk membawa suara hati orang muda.

 

Dr Mahathir juga kurang yakin Anwar meliwat, kata bekas rakan kolej

Bekas rakan kolej Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendedahkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kurang yakin dakwaan mengatakan bekas anak didiknya itu berkelakuan songsang.

 

Hapuskan cukai 3% terhadap peniaga R&R PLUS

Kerajaan diminta menghapuskan cukai 3 peratus yang dikenakan ke atas peniaga di setiap kawasan Rehat dan Rawat (R&R) PLUS di seluruh negara memandangkan kadar itu agak tinggi bagi peniaga kecil.

 

Adakah Pemuda Umno Wilayah Persekutuan benci Al-Quran, soal Asri

Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menyeru Ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan Mohd Razlan Muhammad Rafii supaya tidak membenci Al-Quran kerana mengecam kenyataan "anjing menjelirkan lidah" semalam.

 

Parlimen Belia kurang sambutan dalam kalangan bukan Melayu

Sebanyak 433 calon akan merebut 120 kerusi dalam Parlimen Belia mulai 22 Oktober hingga 31 Oktober ini.

 

Ku Li: Kaji semula OSA, Akta Prosedur Kewangan

Bekas menteri kewangan Tengku Razaleigh Hamzah mencadangkan agar Akta Rahsia Rasmi (OSA) dikaji semula bagi menangani masalah rasuah di negara ini.