MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Politics"

Kadar tol di lapan lebuh raya naik tahun depan

Kira-kira sebulan selepas mengumumkan kenaikan tol pada 15 Oktober lalu, kerajaan sekali lagi membuat kejutan dengan mengumumkan bahawa lapan pengendali lebuh raya di negara ini dibenarkan untuk menaikkan kadar mereka pada tahun depan.

 

MP Kepong leka tonton TV

Wakil tunggal DAP yang gagal hadir di parlimen ketika undian Bajet 2016 dibuat pada Isnin lalu, Tan Seng Giaw (Kepong) memberitahu dia terlepas sesi itu kerana terleka menonton televisyen yang menyiarkan laporan lintas langsung mengenai serangan pengganas di Paris.

 

Keutamaan saya untuk tukar PM, bukan Umno - Dr M

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui keutamaan beliau adalah untuk menukar Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana menteri bukannya Umno, mahupun sistem kerajaan.

 

Mahkamah Rayuan kekalkan perintah Utusan fitnah Kit Siang

Mahkamah Rayuan hari ini mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi sebelum ini yang mendapati akhbar milik Umno, Utusan Malaysia bersalah memfitnah pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang dan mengarahkannya membayar ganti rugi RM250,000.

 

Inikah kualiti hidup di bandar, Rahman Dahlan?

Adakah kenyataan menteri Datuk Abdul Rahman Dahlan supaya bangun awal untuk mengelakkan tol ke tempat kerja sebuah pandangan yang praktikal?

 

Mahkamah perintah Utusan bayar Anwar RM200,000

Mahkamah Tinggi hari ini memerintahkan Utusan Melayu (Malaysia) Bhd membayar ganti rugi berjumlah RM200,000 kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung saman fitnah yang dimenangi bekas ketua pembangkang itu 2 tahun lepas.

 

Najib berdepan siasatan rasuah - New York Times

Badan kehakiman Amerika Syarikat (AS) kini menyiasat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke atas pembelian hartanah di sana oleh anak tirinya Riza Aziz dan ahli perniagaan Low Taek Jho, lapor The New York Times (NYT) hari ini.

 

FBI mula siasat 1MDB

Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat telah memulakan siasatan terhadap dakwaan pengubahan haram dalam 1Malaysia Development Berhad (1MDB), menurut Wall Street Journal, memetik sumber yang tidak dikenali.

 

Pemimpin berkuasa akan jadikan Malaysia negara melarat - Rafidah

Malaysia akan berakhir menjadi negara tanpa pentadbiran yang baik dengan rasuah berleluasa jika pihak berkuasa tidak ambil peduli isu sebenar disuarakan rakyat, kata Tan Sri Rafidah Aziz.

 

Tokoh UMNO berkomplot jatuhkan kerajaan

Kuala Lumpur: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendakwa wujud komplot yang didalangi tokoh UMNO untuk menjatuhkan kerajaan.