MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Sports"

Semangat anak jantan!

Kuala Lumpur: Pelari 100 meter negara Khairul Hafiz Jantan melepasi halangan pertama apabila mara ke separuh akhir Kejohanan Olahraga Remaja Dunia di Bydgoszcz, Poland sekali gus mengulangi pencapaian bekas atlet pecut negara Azmi Ibrahim pada 1994.

Bagaimanapun, episod berbeza menyelubungi seorang lagi wakil negara, Badrul Hisyam Abdul Manap apabila hanya 0.01 saat memisahkannya untuk mengikut jejak Khairul.

Minta gaji RM6.5j semusim

Kuala Lumpur: Gaji RM6.5 juta semusim yang menjadi syarat Dickson Nwakaeme kepada mana-mana pasukan berminat mendapatkan khidmatnya membantutkan hasrat Kedah untuk menjadikan pemain Nigeria itu awang import baru mereka.

Karim cabar anak buah ke Rio

Kuala Lumpur: Presiden Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) Datuk Karim Ibrahim mahu atlet olahraga lain berusaha gigih untuk menempatkan diri ke temasya Olimpik Rio Ogos ini kerana peluang masih terbuka buat mereka.

Bowling Keluarga Haji Abdullah meriah

Kuala Lumpur: Seramai 20 peserta menyertai Kejohanan Bowling Keluarga Haji Abdullah di kompleks membeli belah Endah Parade, semalam.

 

Nour kecewakan Nicol

Kuala Lumpur: Hasrat ratu skuasy negara Datuk Nicol David untuk mara ke separuh akhir Kejohanan Skuasy Wanita Dunia di Bukit Jalil tidak kesampaian apabila tewas kepada pemain Mesir Nour El Sherbini.

Khairul perlu ruang

Kuala Lumpur: Boon Siew Honda Sdn Bhd, syarikat pengeluar motosikal yang menjadi tunjang perkembangan Khairul Idham Pawi berharap pelumba berusia 17 tahun itu diberikan masa dan ruang untuk kekal fokus terhadap kariernya di pentas MotoGP.

'Detik kemenangan masih segar'

Kuala Lumpur: Walaupun sudah hampir 25 tahun, kejayaan manis skuad negara menjulang Piala Thomas 1992 yang juga kali terakhir Malaysia memenangi piala berprestij itu masih kekal dalam ingatan bekas pemain beregu negara, Cheah Soon Kit.

Air mata Beasley

Kuala Lumpur: Air mata ketua jurulatih negara John Beasley (gambar kecil) mengiringi kejayaan Azizulhasni Awang meraih gangsa dalam acara keirin pada Kejohanan Trek Dunia, awal pagi semalam.

Kim Swee fokus tingkat ranking Harimau Malaysia

Kuala Lumpur: Misi memperbaiki ranking negara yang kini menduduki tangga ke-171 dunia menjadi agenda utama pengendali Harimau Malaysia Datuk Ong Kim Swee apabila mengatur perlawanan antarabangsa dengan Macau pada 29 Mac ini.

Piala Sultan Selangor berlangsung 7 Mei

Kuala Lumpur: Selepas dibatalkan pada saat akhir susulan masalah jerebu musim lalu, aksi Piala Sultan Selangor yang menemukan dua seteru lama - Selangor dan Singapura - dijadualkan berlangsung di Stadium Shah Alam, 7 Mei ini.