MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kuala Lumpur

Latest News for State Kuala Lumpur in "Sports"

Karim cabar anak buah ke Rio

Kuala Lumpur: Presiden Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) Datuk Karim Ibrahim mahu atlet olahraga lain berusaha gigih untuk menempatkan diri ke temasya Olimpik Rio Ogos ini kerana peluang masih terbuka buat mereka.

Bowling Keluarga Haji Abdullah meriah

Kuala Lumpur: Seramai 20 peserta menyertai Kejohanan Bowling Keluarga Haji Abdullah di kompleks membeli belah Endah Parade, semalam.

 

Nour kecewakan Nicol

Kuala Lumpur: Hasrat ratu skuasy negara Datuk Nicol David untuk mara ke separuh akhir Kejohanan Skuasy Wanita Dunia di Bukit Jalil tidak kesampaian apabila tewas kepada pemain Mesir Nour El Sherbini.

Khairul perlu ruang

Kuala Lumpur: Boon Siew Honda Sdn Bhd, syarikat pengeluar motosikal yang menjadi tunjang perkembangan Khairul Idham Pawi berharap pelumba berusia 17 tahun itu diberikan masa dan ruang untuk kekal fokus terhadap kariernya di pentas MotoGP.

'Detik kemenangan masih segar'

Kuala Lumpur: Walaupun sudah hampir 25 tahun, kejayaan manis skuad negara menjulang Piala Thomas 1992 yang juga kali terakhir Malaysia memenangi piala berprestij itu masih kekal dalam ingatan bekas pemain beregu negara, Cheah Soon Kit.

Air mata Beasley

Kuala Lumpur: Air mata ketua jurulatih negara John Beasley (gambar kecil) mengiringi kejayaan Azizulhasni Awang meraih gangsa dalam acara keirin pada Kejohanan Trek Dunia, awal pagi semalam.

Kim Swee fokus tingkat ranking Harimau Malaysia

Kuala Lumpur: Misi memperbaiki ranking negara yang kini menduduki tangga ke-171 dunia menjadi agenda utama pengendali Harimau Malaysia Datuk Ong Kim Swee apabila mengatur perlawanan antarabangsa dengan Macau pada 29 Mac ini.

Piala Sultan Selangor berlangsung 7 Mei

Kuala Lumpur: Selepas dibatalkan pada saat akhir susulan masalah jerebu musim lalu, aksi Piala Sultan Selangor yang menemukan dua seteru lama - Selangor dan Singapura - dijadualkan berlangsung di Stadium Shah Alam, 7 Mei ini.

Buktikan juara

Kuala Lumpur: Prestasi pemain perseorangan lelaki, Iskandar Zulkarnain Zainuddin (gambar) melonjak dengan mendadak sejak Disember, namun juara Seluruh England 2003 Muhammad Hafiz Hashim mahu pemain itu membuktikan sesuatu yang lebih meyakinkan dengan muncul juara sekurang-kurangnya Grand Prix (GP) atau GP Emas.

Adiq harap mudah lepasi Rembau

Kuala Lumpur: Pelumba Terengganu Cycling Team (TSG) Adiq Husainie Othman berharap laluan peringkat keenam LTdL dari Putrajaya ke Rembau hari ini tidak akan menimbulkan sebarang masalah kepadanya.